Istoria Forsev

1850 - Ia naștere întreprinderea de forje din cadrul Șantierului Naval Drobeta- Turnu Severin, o societate maritimă austriacă pe Dunăre.
1977 - Compania de Forjă este separată de Șantierul Naval, iar noua societate este înființată cu scopul de a produce părți forjate grele pentru întregul sector al industriei maritime. Dezvoltarea pieței interne devine, astfel, țelul noii societăți de forjare.
1980 - Schimbare de nume și statut juridic. Compania de Forjă se reunește cu Șantierul Naval, iar societatea de forje va deveni Întreprinderea pentru Construcții Navale și Piese (ICNPC). Urmează o perioadă de dezvoltare și investiții. Sunt achiziționate echipamente grele, iar FORSEV va lucra în forță cu prese de 2,5 t, 10 t, 25 t, 40 t și ciocane pentru forjare liberă de 2 t, 3 t și 5 t. În paralel cu noile achiziții de echipamente se dezvoltă și hala de tratamente termice și prelucrări mecanice, pentru a face față comenzilor din întreaga țară.
1990 - Cele două Companii se separă din nou, vor primi nume noi și statut juridic separat, dvenind două societăți deținute de Statul Român.
1998 - Fosta societate de stat FORSEV S.A. se privatizează și devine societate româno-americană. De atunci, FORSEV a abordat cu succes piețele internaționale, adăugând, an de an, noi clienți pe listele sale.

Astăzi, FORSEV S.A. este o binecunoscută societate producătoare de produse forjate, al cărei scop este satisfacerea cerințelor clienților săi, una dintre societățile exportatoare de marcă din România, un important producător de flanșe și piese forjate grele, exportator pe piețele din America, Europa și Asia. La FORSEV, pe primul loc este clientul!